Filmhuis - Art & Film: The End of Fear

In 1966 maakte Barnett Newman ‘Who’s Afraid of Red, Yellow and Blue III’: een werk dat meteen van bij het begin heel wat emoties losmaakte bij het publiek, maar dat ook uitgroeide tot één van de belangrijkste abstracte werken uit de kunstgeschiedenis. Lees meer

Wanneer het in 1986 in het Stedelijk Museum in Amsterdam tentoongesteld wordt, wandelt een verwarde man de expositiezaal binnen om daar het monumentale werk met een mes te lijf te gaan.

Maar misschien nog méér dan door deze (eerste) aanslag wordt de kunstwereld geschokt door de daaropvolgende ‘restauratie’ door Daniel Goldreyer: die vond er niet beter op dan het in reepjes gesneden meesterwerk te ‘herstellen’ door er met een roller een paar fikse lagen goedkope verf overheen te smeren, waardoor het originele werk pas écht voor eeuwig vernietigd werd…

Regisseuse Barbara Visser reconstrueerde dit fascinerende kunstdrama van begin tot einde, met getuigenissen van alle betrokkenen.

En ze botste daarbij uiteraard steeds weer op dezelfde eeuwige vragen: wat is kunst? Wat is echt en wat is vals? En wie bepaalt dat eigenlijk?

Art & Film #03: THE END OF FEAR
Regie: Barbara Visser
NL 2018, 70 min.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Cultuurcentrum Mechelen - Auditorium
Minderbroedersgang 5
2800 Mechelen
ma 10/12/18 van 20:30 tot 23:00
Filmhuis Mechelen

€ 6,0

Kansentarief voor UiTPAS Mechelen: 1,0

www.filmhuismechelen.be