en avant | THE LAST TALL MAN – Jonathan van der Horst/Montignards #3 i.s.m. ARSENAAL

en avant is een rondreizende theatercarrousel van vier voorstellingen in vier steden. Een nieuwe samenwerking van ARSENAAL/LAZARUS, Zuidpool, Compagnie Cecilia en Het nieuwstedelijk. Lees meer

---

THE LAST TALL MAN – Jonathan van der Horst/Montignards #3 i.s.m. ARSENAAL

Nathan Zuckerman heeft zich al jaren niet meer in het openbaar vertoond. Maar na de dood van zijn geestelijk vader Philip Roth voelt hij de behoefte om zich nog één keer te doen gelden. Dus schrijft hij een vlammend betoog in The New Yorker en trekt hij naar de televisiestudio om iedereen voor een laatste keer uit te leggen hoe de wereld in elkaar steekt. Eenmaal aangekomen merkt hij dat de wereld veranderd is, dat niemand meer op zijn uitleg staat te wachten. Terwijl hij zich niet meer kan herinneren waar hij de presentatrice eerder heeft gezien, begint zijn omgeving zich langzaam tegen hem te keren.

The Last Tall Man is een theatraal portret van de intellectueel als oude, grijze en vooral grote man. De man die het beter weet. De man die er genoegen in vindt om vanuit zijn ivoren toren de wereld te becommentariëren. Een uitstervend ras dat nog maar net stand lijkt te houden ten tijden van #metoo, dekolonisering en genderneutrale toiletten, maar dat toch telkens zijn gelijk wil halen en in steeds andere, nieuwere vormen blijft terugkeren. Buiten de vraag wat deze man hier vandaag de dag nog te zoeken heeft, zoekt The Last Tall Man naar wat er met zijn ondergang verloren is gegaan. En wat er uit zijn as zal verrijzen. In een mix van zowel conservatieve als progressieve stemmen ontstaat er een ontvlambare cocktail die de hedendaagse wereld probeert te becommentariëren.

tekst en regie: Jonathan van der Horst | spel: Tim Bogaerts en Lien Thys | live muziek: Marie Pien | dramaturgie: Rani Decock | coaching: Willem de Wolf en Kuno Bakker | foto: Johan Pijpops | coproducenten: Monty en ARSENAAL/LAZARUS | ontstaan dankzij/ondanks Philip Roth, Alessandro Baricco, Lars von Trier, Thierry Baudet, Ali Smith, Hannah Arendt, Rebecca Solnit, Jan Fabre, Joost de Vries, Lisa Halliday, Donald Trump, Woody Allen, Jean-Claude Juncker, Mark Rutte, Peter Buwalda en Michel Houellebecq

---

Op maandag 26 oktober organiseren we een digitaal nagesprek met enkele van deze jonge makers: Jonathan van der Horst, Rani Decock en Lien Thys. Theatermaker en schrijver Nico Boon leidt dit gesprek in goede banen. En jij mag uiteraard ook vragen stellen, graag zelfs!

Interesse om aan dit nagesprek (via zoom) deel te nemen (inloggen vanaf 19u45 – start om 20u)? Schrijf je dan in via een mailtje naar onthaal@arsenaallazarus.be en ontvang alle nodige praktische info.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart ARSENAAL/LAZARUS (UiTPAS)
Hanswijkstraat 63
2800 Mechelen
zaterdag 24 oktober 2020 van 20:15 tot 22:00
ARSENAAL / LAZARUS

€ 10,0

Kansentarief voor UiTPAS Mechelen: 2,0

www.arsenaallazarus.be/kalender/item/...