Een wandeling voor groot en klein

Battel in Beweging is een project dat tot stand gekomen is uit een samenwerking tussen Battel in Beeld en Battel Zomert. Lees meer

Vanaf zaterdag 3 april tot en met zondag 31 oktober zullen er talrijke informatieborden terug te vinden zijn in Battel op locaties die een toeristische of geschiedkundige betekenis hebben. Op elk bord kan je een beknopte uitleg en een QR-code terugvinden. Als deelnemer kan je met je smartphone de code scannen om meer informatie en foto’s te bekomen.

De borden staan verspreid over een parcours van 10 km dat te voet kan afgelegd worden. Om het voor de kleinsten onder ons ook mogelijk te maken is er eveneens een ingekorte versie van 5 km voorzien.

Op het parcours van deze ingekorte versie worden verschillende opdrachten voorzien om de kinderen onderweg bezig te houden. Zo is er een heuse fotozoektocht en moet men aan de hand van letters die langsheen het parcours te vinden zijn samen met de (groot)ouders een woord vormen dat iets met Battel of Mechelen te maken heeft. Als kers op de taart koppelen we hier een wedstrijd aan vast waarbij een aantal leuke prijzen te winnen zijn.

De tocht kan aangevat worden aan de Batteliek (de voormalige kerk van Battel). Je kan de tocht naar wens onderbreken en op een later tijdstip terug hervatten. Ieder kiest zijn eigen tempo.

Als doelpubliek mikken we op de hele bevolking tussen 6 en 99 jaar.

Deelname is geheel gratis.

Hoe werkt het?
Bezoek onze Battelse website (www.2800battel.be/wandeling-info) voor meer praktische informatie.

De organisatie doet een warme oproep aan de deelnemers zich strikt te houden aan de geldende coronamaatregelen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Battelse Bergen en Arkkadeplein
Battelse Bergen
2800 Mechelen
Van ma 12 april 2021 09:00 tot zo 31 oktober 2021 20:00
Battel in Beweging
gratis
event@2800battel.be
www.2800battel.be/wandeling-info