Edith Lambert ontmoet kunstenaars van de Zandberg

Tentoonstelling, Meerdere kunstvormen

Kunstwerkplaats de Zandberg is in Vlaanderen een unieke werkplek voor kunstenaars met een beperking. De werkplaats bevindt zich in Harelbeke en maakt deel uit van de sociale onderneming Groep Ubuntu x 8K. Op vandaag werken zo’n dertig vaste kunstenaars, elk in een eigen atelier. Vaak werken ook internationale professionele kunstenaars in residentie op de site.
Kunstenaars tekenen, schilderen, werken met grafische technieken, creëren textiele objecten en kledij, maken keramische sculpturen of ruimtelijke installaties. Elk werkt in de kunstwerkplaats aan de ontwikkeling van een eigen apart oeuvre. Kunstenaars krijgen ook de kans om hun werk te tonen. Eigen tentoonstellingen, projecten met professionele artiesten en creëren binnen de collecties van een eigen modelijn (Amili Haha) zijn daar voorbeelden van. Het werk van de kunstenaars kan ook gehuurd en gekocht worden o.a. via onze artotheek.
Wie als kunstenaar werkt in de Zandberg wordt ondersteund door artistiek mentoren. De mentor of begeleider biedt de kunstenaar dagelijks inhoudelijke, technische en organisatorische feedback. Mentoren zijn zowel artistiek geschoold als sociaal onderlegd. De ondersteuning is steeds individueel en op maat. Dialoog, waardering en de ontwikkeling van het talent van de kunstenaar zijn inherent aan deze support.
www.kunstwerkplaatsdezandberg.be
facebook.com/kunstwerkplaats
zandberg@groepubuntu.org

Toon kaart Galerie Duende
Sint-Katelijnestraat 3
2800 Mechelen
van 04/05/19 tot 22/06/19 za van 11:00 tot 17:30 (zo, ma, di, woe, do, vrij gesloten)