De Ouwen Dok - Hotel Van der Valk

Wie kent er niet de Ouwen Dok aan het Rode Kruisplein? Opgestart in 1916 als een bouwproject om te vermijden dat de Duitse bezetter lokale werkkrachten zou opeisen, werd dit pronkstuk van architect August Van Haesendonck in 1924 afgewerkt.
Na bijna 100 jaar zwemmers, baders, douaniers, sporters en vele anderen verwelkomd te hebben, sloot het complex in 2001 de deuren. Binnenkort zal dit statige monument echter het kloppende hart zijn van een nieuwe wijk met 800 woningen en veel groen.
Na een eerdere buitenrestauratie in 2015-2017, wordt er door de groep Van der Valk sinds 2017 gewerkt om het vroegere 'zwempaleis' tegen dit najaar om te toveren tot een hotel.
Zin om in avant-première een blik te komen werpen op deze imposante werf? Kom dan zeker langs om met eigen ogen te zien hoe de laatste hand wordt gelegd aan dè nieuwe hotspot van Mechelen. Lees meer

Van buitenaf is dit niet altijd zichtbaar, maar sinds de bouw van dit complex met talrijke zwem-, bad- en opslagruimten in 1916-1924 onderging de Ouwen Dok verschillende transformaties. Veranderende wetgeving, gewoonten en noden zorgden intern voor heel wat herschikkingen en verbouwingen.

Vrij toegankelijk. De werf is niet toegankelijk voor rolstoelen en buggy’s.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Rode Kruisplein
Rode Kruisplein
2800 Mechelen
zo 08/09/19 van 10:00 tot 18:00
Stad Mechelen
gratis
tickets.mechelen.be