Dans mon souvenir c'etait blanc - Serena Vittorini

De naoorlogse migratiestromen van Italië naar België begonnen met de bilaterale overeenkomst in 1946 die voorzag in de 'economische deportatie van honderdduizenden Italianen'. Bij aankomst in de Waalse mijnen werden Italiaanse immigranten ondergedompeld in de industriële wereld. Ondanks hun bereidheid om zich aan te passen, was er een enorme kloof tussen de plattelandscultuur en de industriële cultuur. Vaak vormde de herinnering aan het land van herkomst een landelijke idylle. Italië was de grootste droom. In België was er overal grauwheid, mist, fabrieken en mijnen. Lees meer

Vittorini’s werk is geïnspireerd door dit historische moment en wil het geheugen van een denkbeeldig personage recreëren. Via archiefonderzoek en fictie, probeert zij de sociale context en het persoonlijke leven te schetsen. Zij wil de identiteit van een persoon uit twee verschillende culturen begrijpen en zijn ervaringen vertalen in beelden.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Cultuurcentrum Mechelen
Minderbroedersgang 5
2800 Mechelen
Van 5 oktober 2019 tot 1 december 2019 (do van 13:00 tot 17:30, vr van 13:00 tot 17:30, za van 13:00 tot 17:30, zo van 13:00 tot 17:30)
Cultuurcentrum Mechelen

gratis

www.cultuurcentrummechelen.be