Burton meets Beethoven (Koninklijk Conservatoriumballet Mechelen)

Dansvoorstelling, Ballet en klassieke dans

"Elk verhaal heeft een begin, een midden en een einde, gelukkig niet noodzakelijk in die volgorde" - Tim Burton Lees meer

Tim Burton is een regisseur waar je moeilijk aan ontsnapt. Of je kent al zijn films of je hebt ze – bijna – allemaal gezien. Zijn favoriete personages zijn veelal kandidaten voor het rariteitenkabinet en hij laat zich graag inspireren door horrorverhalen. Zijn films zijn grauw en toch kleurrijk en lijken uitgeschreven op een serieuze LSD-trip.

Het Koninklijk Conservatoriumballet Mechelen duikt in de fantasierijke wereld van Tim Burton en maakt dankbaar gebruik van zijn iconische films om haar choreografieën vorm te geven. De originele filmmuziek mag uiteraard niet ontbreken, maar zoals de titel ook reeds weggeeft, krijgt ook de muziek van Ludwig van Beethoven een prominente plaats.

In 2020 is het 250 jaar geleden dat deze componist met Mechelse roots in Bonn geboren werd. Reden genoeg om enkele pareltjes uit zijn omvangrijke oeuvre te verwerken in deze dansvoorstelling.

Mis deze voorstelling niet en laat je onderdompelen in de wondere wereld van Burton en Beethoven!

Toon kaart TheAtriuM
Onder den toren 9
2800 Mechelen
za 15/02/20 van 15:00 tot 17:00, om 19:30 zo 16/02/20 van 15:00 tot 17:00
Stedelijk conservatorium Mechelen

€ 15,0

Kansentarief voor UiTPAS Mechelen: 3,0

www.theatrium.be