Botaniek Live: Isbells + The Radar Station + Philemon

Isbells schoot met hun debuutalbum ‘Isbells’ en met prachtsingle “As Long As It Takes” uit 2009 als het niets uit de grond. Zoetgespekte liederen die bij elk kampvuur dienst zouden kunnen doen als sfeerschepper. Gaëtan Vandewoude is de architect van de muziek, die hij samen met zijn kompanen telkens weet uit te werken tot stuk voor stuk pareltjes. In 2019 kwam “Sosei” uit, de vijfde plaat van Isbells. Ze verkennen andere oorden dan op Isbells (2009), Stoalin’ (2012), Billy (2015) en Exchanging Thoughts (2017), maar de sfeer die de Belgische band schept blijft herkenbaar. Haal de dekentjes maar boven, op zaterdag 31 juli komt Isbells naar Botaniek Live. Lees meer

Met hun rijke, vervlochte synth- en gitaarpartijen en gelaagde drums creëert The Radar Station een eigen, uniek geluid: verhalende, eigentijdse indierock à la The War On Drugs en The National, met echo’s uit de eightiespop van Peter Gabriel en Daniel Lanois. Kenmerkend voor de band is de opvallende, warme en bezwerende stem van zanger Brent Buckler, die ook live uitstekend tot haar recht komt en doet denken aan Eddie Vedder, Tom Smith van Editors of Liam O’Maonlai van Hothouse Flowers. In september 2020 brachten ze hun debuutplaat ‘Life Inside A Tornado’ uit, die hen naar zalen als AB en Trix bracht. Laat je betoveren op zaterdag 31 juli door The Radar Station!

Philemon staat voor de herontdekking van melodieuze kracht. In zijn lo-fi pop zinderen invloeden uit sixties, nineties en hedendaagse indiefolk door. Met muzikale moleculen van onder andere The Beatles, Grandaddy, Elliott Smith of Andy Shauf creëert Philemon een rijke, harmonieuze chemie. Ongewone akkoordenprogressies en uitgekiende arrangementen binnen een organische structuur vormen de eigenzinnige Philemon-signatuur. Op de laatste dag van juli opent hij de concertavond!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Kruidtuin Mechelen
Bruul 129
2800 Mechelen
zaterdag 31 juli 2021 van 18:00 tot 22:00
€ 20,0
www.ticketmaster.be/artist/botaniek-l...