Botaniek Live: Froukje + Aarde Aan Daan + Blond

Froukje is nog maar 18 jaar als ze zich begin 2020 met haar single ‘Groter dan Ik’ in een klap profileert als een van de nieuwe beloften van de Nederlandse alternatieve pop. De single biedt haar dansbare en zelfgeschreven perspectief op de huidige klimaatcrisis (“Happy new year / de wereld staat in de fik / en ik zou het willen blussen, maar het vuur is groter dan ik”), gaat viraal op internet en brengt haar op de radar van media als De Wereld Draait Door en 3FM. Ook treedt ze op uitnodiging van Wende Snijders op in Carré bij Wende’s Kaleidoscoop. Froukje (Froukje Veenstra) woont in Rotterdam, waar ze Songwriting studeert aan het Codarts Conservatorium. In mei verschijnt haar tweede single ‘Ik Wil Dansen’, die net als ‘Groter Dan Ik’ raakt aan relevante existentiële thema’s en bol staat van intrigerende zanglijnen, gebracht met een natuurlijke nonchalance maar ook een scherp schietend en vakkundig talent voor melodie. Beide singles zijn in korte tijd goed voor tonnen views en elk meer dan een miljoen streams. Ook tekent Froukje een contract bij Top Notch, het label waar haar nieuwe muziek zal gaan verschijnen. Het belooft al met al een interessant jaar te worden voor Froukje, die zich voortbeweegt met een aura van authenticiteit en inhoudelijke urgentie dat in een woelig tijdperk even verfrissend als broodnodig aandoet. Froukje, op vrijdag 30 juli op Botaniek Live! Lees meer

Aarde aan Daan maakt dagdroompop onder bezieling van nederbelg Daan Hafkamp. De liefde bracht Daan van Amsterdam naar Antwerpen. Toen de liefde stuk liep bleef Antwerpen. En ontstond Aarde aan Daan. Samen met Helena Mayorga-Paredes (Pavlove), Robbe Van Ael (Oproer) & Hanne Vandekerckhove (Jacle Bow) staan ze te trappelen om vanaf dat het startschot klinkt alle podia van de lage landen te veroveren.

Aarde aan Daan viel al eerder op tijdens Theater aan Zee en in de halve finale van Humo's Rock Rally. Voorgaande single Goed behaalde de 15e plek en resideerde 7 weken in Radio 1's Vox-lijst. Ontdek de werld van Aarde aan Daan op vrijdag 30 juli.

Met BLOND willen de 3 meisjes het stereotype van het domme blonde meisje terug claimen en het woord een nieuwe betekenis geven. De drie vrouwen schrijven scherpe maar gevoelige Nederlandstalige teksten en drijven hun synths aan met female power. Hun muziek draagt steeds een diepere boodschap, maar met een goeie dosis humor en een persoonlijk verhaal. Bewijs daarvan hun geniale debuutsingle “Alles Moet Groter”. Het gaat over hoe deprimerend feelgood-shopping kan zijn. Het is een catchy aanklacht tegen altijd maar meer willen, zowel in de supermarkt als in de liefde. BLOND open de ‘Nederlandstalige avond’ op vrijdag 30 juli.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Kruidtuin Mechelen
Bruul 129
2800 Mechelen
vrijdag 30 juli 2021 van 18:00 tot 22:00
€ 20,0
www.ticketmaster.be/artist/botaniek-l...