BELEGGERSACADEMIE: MODULE 3 - TECHNISCHE ANALYSE

Fundamentele en technische analyse van aandelen mogen dan wel twee verschillende strekkingen zijn, ze sluiten elkaar zeker niet uit en zijn eerder complementair. Technische analisten trachten de richting van het koersverloop te voorspellen op basis van koersbewegingen uit het verleden en allerhande patronen. VFB-medewerker en auteur van de boeken ‘De dubbele sleutel tot succes op de beurs’ en ‘Beleggen voor (je) kinderen’ Wilfried Voorspoels neemt deze module in twee sessies voor zijn rekening. In sessie 1 gaat hij in op de veel gebruikte begrippen in de wereld van de technische analyse namelijk steun- en weerstandlijnen, trendkanalen en voortschrijdende gemiddelden alsook op de soorten grafieken (lijn – candles – bars - XO). Je leert ook de basispatronen te herkennen en het 4-fasenmodel van Stan Weinstein komt uitgebreid aan bod. Lees meer

In sessie 2 volgt er een bespreking van een 5-tal indicatoren, namelijk de macd, de adx/dmi, de stochastics, de RSI en de volume-indicator. Hoe de Fibonacci retracements werken, wordt ook duidelijk gemaakt. Hoe vind je dan een samenhang tussen het 4-fasenmodel en het gebruik van de indicatoren en hoe kom je stapsgewijs dichter bij de keuze van het geschikte aandeel? Uiteraard volgt er later ook een verkoopmoment. Hoe herken je dit? En – heel belangrijk – hoe beperk je het verlies wanneer het verkeerd gaat?

Lesgever : Wilfried Voorspoels
Wilfried Voorspoels is germanist van opleiding en heeft 30 jaar ervaring als belegger. Hij is onder meer auteur van de boeken ‘Eenvoudig en Efficiënt Beleggen – Klik voor Klik’ (2006), ‘De Dubbele Sleutel tot Succes op de Beurs’ (2012) en ‘Beleggen voor (je) kinderen’ (2016). Hij is een getrouwe medewerker van het VFB.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart VFB BURELEN
Blarenberglaan 4 bus 102b, bellen aan slagboom linkse knop VFB
2800 Mechelen
wo 18 september 2019 van 18:30 tot 21:30 wo 25 september 2019 van 18:30 tot 21:30
VFB - Vlaamse Federatie van Beleggers vzw
€ 80,0
www.vfb.be/vfb/Beleggersacademie/106612
015 21 51 60