Avondrondleiding Museum Hof van Busleyden

Begeleide uitstap of rondleiding, Geschiedenis

Welkom in het Museum Hof van Busleyden! Treed binnen in dit prachtig renaissance-stadspaleis in Mechelen, de hoofdstad van de Bourgondische Nederlanden. Stap in de voetsporen van Hiëronymus van Busleyden, Margareta Van Oostenrijk, Erasmus en Thomas More. Hier ontmoetten ze elkaar om ideeën uit te wisselen en stil te staan bij een wereld in verandering tijdens de vijftiende en zestiende eeuw. Tijden waarin alles leek te veranderen en de mens centraal stond. Net als toen is dit huis vandaag opnieuw een plaats van ontmoeting en gesprekken, een broedplaats van ideeën en een verzamelplek van kunst. Lees meer

Op donderdagavond kan je als individuele bezoeker of als koppel instappen in een geleid bezoek aan het nieuwe museum. Een gids neemt je mee doorheen de topstukken van de expo. Nadien heb je de tijd om het museum verder te ontdekken, want Museum Hof van Busleyden blijft op donderdag open tot 22 uur.

Wees er snel bij en reserveer op onze site, want het aantal bezoekers per rondleiding is beperkt (max. 20 pers). Je betaalt 5 euro voor het geleid bezoek, bovenop je museumticket (standaardtarief 11 euro of kortingstarief).

Toon kaart Museum Hof van Busleyden
Sint-Janstraat 2a
2800 Mechelen
van 05/07/18 tot 29/08/19 do van 19:30 tot 20:30 (zo, ma, di, woe, vrij, za gesloten)
Museum Hof Van Busleyden

€ 5,0

Kansentarief voor UiTPAS Mechelen: 1,0

www.hofvanbusleyden.be
hvb@mechelen.be
015 29 40 30