Autovrije zondag

Tijdens het themajaar Onze Toren vierden we de Sint-Romboutstoren volop. Dat doen we ter afsluiting van dit themajaar nog een laatste keer vol overgave tijdens Autovrije zondag op 19 september. Lees meer

Ontdek bijvoorbeeld de gloednieuwe torenwandeling, bekijk de toren zoals je hem nooit eerder zag en beluister verhalen over de bijzondere betekenis die de Sint-Romboutstoren heeft voor Mechelaars. Liever de toren ook beklimmen? Dan tref je tussen 13 en 18u stadsgidsen op verschillende plekken in de Sint-Romboutstoren. Zij vertellen je graag het verhaal van de beiaarden en de toren zelf.

Ook onder de toren valt heel wat te beleven. Zo zijn er onder meer heel wat fijne activiteiten voor de jongste Maneblussers en hun ouders. Ook over duurzame mobiliteit kom je op een leuke manier meer te weten, onder meer tijdens een deelapero en een heuse bakfietsenrace.


Autovrije zone
Op 19 september zijn alle straten binnen de vesten volledig autovrij tussen 10 en 19u. Tussen deze uren kan je de binnenstad dus niet in- of uitrijden. Er is enkel een uitzondering voor bewoners en bezoekers in het bezit van een kaart ‘Personen met een handicap’ en voor essentieel vervoer (taxi’s, hulpdiensten, dokters van wacht, thuisverpleegkundigen en de uitvoeringsdiensten van de stad). Ook de parkings in de binnenstad zijn niet bereikbaar. De randparkings kan je wel in- en uitrijden.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Mechelen
Grote Markt
2800 Mechelen
zondag 19 september 2021 van 10:00 tot 19:00
gratis
www.dezomerisvanmechelen.be/evenement...