Amazing Haydn: The sound of Europe!

Concert, Klassieke muziek

Het mooie en stemmige interieur van O.L. Vrouw van Leliëndaal in de Bruul in Mechelen vormt het decor voor een concert met drie internationaal vermaarde Weense topsolisten. Thomas Albertus Irnberger, viool, Othmar Müller, cello en Barbara Moser, piano; samen vormen zij het befaamde Liszt Trio Wien. De in 1985 in Salzburg geboren violist Thomas Albertus Irnberger bestormde en veroverde de laatste jaren, zoals geen andere jonge kunstenaar hem dat voordeed, een absolute toppositie tussen de Europese violistenelite. De in 1963 in Wenen geboren Othmar Müller is oprichter van het wereldvermaarde Artis Quartett Wien en vierde met dit strijkkwartet ware triomfen op zowat alle befaamde festivals ter wereld. Er zijn allicht geen internationale prijzen die hij niet heeft gewonnen.
Barbara Moser tenslotte is een internationale en veel gevraagde Weense top-pianiste, die graag in kamermuziekverband musiceert. Haar muziekpartners zijn veelal te vinden tussen de solisten van de Wiener Philharmoniker.
Het Liszt Trio Wien staat garant voor een zeer gevarieerd en wervelend, zeer Europees georiënteerd, programma doorspekt met de meest virtuoze hoogstandjes.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Onze-Lieve-Vrouw Van Leliëndaalkerk
Bruul zn
2800 Mechelen
zondag 21 oktober 2018 van 15:00 tot 17:00
Haydn-Genootschap Vlaanderen
€ 25,0
haydngenootschap.servus@telenet.be
015 33 11 03
brugge.iticketsro.com/uitinmechelen/n...
users.telenet.be/haydngenootschap